Otvoren Muzej sporta u dvorani Borik

355

U sportskoj dvorani Borik, večeras je otvoren Muzej sporta, prvi projekat ovakve vrste u Republici Srpskoj, u kojem će biti izložni trofeji i medalje koju su banjalučki sportisti osvojili na takmičenjima širom svijeta.

Muzej sporta je otvorio zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je naglasio da nijedno društvo ne može da postoji bez sjećanja na prošlost i velike uspjehe koji su ostvareni kroz itoriju.

  • Veoma smo ponosni na Muzej sporta, jer mladima na ovaj način možemo pokazati bogatstvo trofeja koje su banjalučki sportisti osvojili. Takođe, veoma mnogo pažnje polažemo i prema aktivnim sportistima i mladima za koje želimo da stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom. Juče smo otvorili novu sportsku dvoranu na Starčevici, zatim počeli radove za sportsku dvoranu na Laušu, a završava se i projekat izgradnje fudbalskog terena kod Delte – naveo je Amidžić.

Direktor Javne ustanove SC „Borik“, Nenad Talić, istakao je da je ovo prvi ovakav projekat u RS, na radost svih sportista koji su osvajali odličja širom svijeta.

  • Muzej otvaramo posebno na radost i mladih sportista, koji imaju mogućnost da vide brojne trofeje i da im to bude dodatni motiv za još bolji rad – zaključio je Talić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!