Starčevica: Otvorena nova sportska dvorana

373

Nova sportska dvorana uz Osnovnu školu „Branko Radičević“ na Starčevici zvanično je otvorena, čime je najveće gradsko naselje dobilo prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

-Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, značajan je za stanovnike Starčevice, prije svega đake ove škole koji će imati odlične uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i naše sportske klubove, koji će u raspoloživm terminima dobiti mjesto za svoje treninge – kazao je zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, koji je večeras prisustvovao otvaranju dvorane.

Kako je istakao, Starčevica predstvalja naselje koje se stalno širi o čemu se itekako vodi računa, ulaganjem u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, ali i sadržaje za sport i rekreaciju.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić istakao je da su prije godinu dana prošireni i kapaciteti škole na Strčevici, a da večeras ovo jedno od najvećih naselja dobija i novu dvoranu.

-Ovdje je mnogo toga urađeno u zadnjih nekoliko godina, od istočne avenije koja je otvorena i za motorni saobraćaj ali i za pješake i bicikliste do projekata vodosnabdijevanja i saobraćajne infrastrukture – naveo je Talić.

Direktor Sportskog centra Borik Nenad Talić, kazao je da se zalaganjem i aktivnostima Grada i gradonačelnika poboljšavaju uslovi za sport u našem gradu.

-Ovo je jedan novi objekat koji za naše sportiste znači više treninga i time, nadam se, još boljih rezultata. Vjerujem da ćemo neke buduće njihove trofeje postaviti u naš Muzej sporta, koji će biti otvoren sutra naveče u dvorani Borik – kazao je Talić.

Bojan Ljubišić, najbolji sportista RS i Banje Luke za prošlu godinu kazao je da je velika stvar da je Banja Luka, poslije nove dvorane Centar, ovako brzo dobila još jednu na Starčevici, te da su juče započeli i radovi na gradnji dvorane na Laušu.

-To je dokaz da se mnogo ulaže u infrastrukturu i hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na tome što brinu o sportu. Drago mi je zbog naše djece – kazao je Ljubišić.

Radovi na novoj dvorani počeli su polovinom aprila, a izvodio ih je konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“.

Juče je počela i gradnja nove sportske dvorane uz školu „Sveti Sava“ na Laušu, što će biti treća nova dvorana u našem gradu u razmaku od samo par godina.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!