Lada sprema potpuno novi terenac?

330

Najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ priprema “dubinsku modernizaciju” svoje proizvodne linije B0.

Očekuje se da će poslije rekonstrukcije oznaku Lada nositi novi modeli sa pogonom na sve točkove, npr. Lada 4×4 nove generacije.

Suština “preuređivanja” proizvodne linije je u potpunoj promeni tehnologija sklapanja vozila, koja će biti pozajmljna od fabrike Renault Россия u Moskvi, saopštila je grupa AvtoVAZ na društvenoj mreži Vkontakte.

Tamo se proizvodnja odvija tako što se svi elementi šasije, motor sa menjačem i hladnjak montiraju na zasebnim pokretnim platformama, poslije čega se gotov donji dio automobila šalje na traku i tamo se spaja sa karoserijom. Tako će proces sklapanja biti pojednostavljen i ubrzan, pa će moći da se prave automobili sa pogonom i na dva točka i na sve točkove, prenosi Russia Beyond.

Zasada se AvtoVAZ tek priprema za rekonstrukciju, a u međuvremenu se automobili Lada sklapaju po staroj tehnologiji, tj. pojedini sklopovi se montiraju zasebno na traci. Planirano je da obnovljena linija počne da radi 2023. godine.

Trenutno se na liniji B0 sklapaju modeli Lada Largus, XRay, kao i Renault Logan i Sandero. Prošle nedjelje je na traci prvi put primjećen Largus sa oznakom FL, koji će se na tržištu pojaviti sljedeće godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!