Film “Lica Lafore” prikazan u Brazilu

322

Film “Lica Lafore” režisera Denisa Bojića rađen u produkciji Radio- televizije Republike Srpkse, prikazan je na međunarodnom filmskom festivalu “Raridades” koji se ove godine održava u brazilskom gradu Sao Paolo.

Na festivalu je prikazano 30 nagrađivanih filmskih ostvarenja iz isto toliko zemalja.

Ovaj najveći južnoamerički filmski festival posvećen zdravlju i rijetkim bolestima, održava se u organizaciji Brazilskog udruženja pulmonarnih bolesti.

Festival su podržalali ministarstva kulture i turizma te zemlje, brazilsko udruženje genetičara i udruženja za rijetke bolesti Brazila.

Film “Lica Lafore” osvojio je brojne nagrade i priznanja, a pored međunarodnih filmskih festivala, prikazan je i na medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta. Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija “Ionis Pharmaceuticals” u San Dijegu, na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu i na AKH klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, a prikazan je i u francuskom parlamentu, u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!