Ulica Ivana Gorana Kovačića u novom ruhu od 15. novembra

295

Izgradnja i proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića, poveznice kružnih tokova kod “Lesnine” i “Centruma”, odvija se predviđenom dinamikom, a cilj je da radovi budu završeni prije početka zimske sezone održavanja puteva, 15. novembra, potvrdili su za “Nezavisne” u preduzeću “Putevi RS”, koje sprovodi ovaj projekat.

“Trenutno se gradi primarni odvod oborinske kanalizacije i uređenje podtla, kao i nasipanje do nivoa tampona”, istakli su u ovom preduzeću.

Dodali su, iako je ugovorom predviđena dinamika izgradnje sa rokom od 210 kalendarskih dana, da su radovi ubrzani na svim pozicijama na gradilištu.

“Radovi u Ulici Ivana Gorana Kovačića obuhvataju izgradnju saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake u oba smjera do hotela ‘Golden Card'”, objasnili su u “Putevima RS”.

Istakli su da se na potezu do kružnog toka na magistralnom putu M16 vrši uklapanje u postojeće stanje te rehabilitacija postojeće ulice.

“Za pješački saobraćaj biće izgrađene pješačke staze obostrano cijelom dužinom ulice, dok će biciklistički saobraćaj biti riješen izgradnjom biciklističke staze sa desne strane ulice do raskrsnice kod hotela ‘Golden Card'”, pojasnili su u ovom preduzeću.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je izveden značajan dio predviđenih radova, uključujući i izgradnju potpornog zida uz saobraćajnicu, koja će po rekonstrukciji, u njenom najvećem dijelu biti proširena na četiri trake, uz obostrane pješačke staze.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ranije su istakli da je od velike važnosti da ova saobraćajnica bude što prije završena kako bi cijelo ovo veliko saobraćajno čvorište bilo rekonstruisano.

“Izgradnjom kružnog toka kod ‘Lesnine’, uklanjanjem semaforske signalizacije i proširenjem Ulice Ivana Gorana Kovačića znatno će biti rasterećen i ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada, a nova saobraćajnica predstavljaće svojevrsni spoj istočnog i zapadnog tranzita”, kazali su ranije iz ovog odjeljenja.

Vlada RS je u novembru prošle godine donijela odluku o izdvajanju dva miliona KM za izgradnju, odnosno proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića u naselju Rosulje.

Izvođač radova na ovom projektu je “Niskogradnja” iz Laktaša.

Sanacija i proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića počeli su početkom septembra.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!