Voda za stotinu domaćinstava u Česmi

350

Stanovnici viših dijelova naselja Česma, nakon decenija čekanja, danas su dobili pitku vodu. Okončana je izgradnja vodovdne mreže u ovom dijelu Česme, čime će oko stotinu domaćinstava imati redovno i kvalitetno snabdijevanje vodom.

  • Uradili smo konkretan projekat i riješili veliki životni problem žitelja ovog dijela Česme. Ovaj posao smo pripremali i radili skoro četiri godine. Ukušna vrijednost radova u okviru velikog projekta „Voda 1“ je 2,8 miliona maraka. Informisan sam da već imamo iskopanih 80 šahtova za vodu, a u visinskoj zoni 4 imamo nekoliko stotina domaćinstava koja čekaju vodu i, najkasnije u roku od mjesec dana, očekujemo vodu i u četvrtoj visinkoj zoni – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas posjetio mjesnu zajednicu Česma.

U trećoj visinkoj zoni izgrađeno je oko 4,5 kilometra distributince mreže, dok je visinskoj zoni 4 dužina mreže oko 13 km, uz dva velika rezervoara i potisne pumpe.

Predsjednik Savjeta MZ Česma, Miladin Maličević, izrazio je zadovoljstvo zbog privođenja kraju projekta koji je od ogromnog značaja za stanovnike ovog dijela Banje Luke.

  • Za nas mještane ovo je radostan dan, da nakon dugo godina nadanja, konačno dobijemo vodu i normalne uslove za život – rekao je Maličević.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!