Uvođenje novih mjera zavisiće od razvoja situacije

518
Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije pravovremeno su reagovali na sve izazove pandemije virusa korona, saopštio je danas Tim za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

– Analizirajući krivulje broja zaraženih i oporavljenih lica, kao i rad svih institucija – Vlade Republike Srpske, Republičkog štaba za vanredne situacije, policije, inspektorata, civilne zaštite, Instituta za javno zdravstvo i posebno svih zdravstvenih radnika i ustanova – može se zaključiti da su Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije pravovremeno reagovali na sve izazove pandemije virusa koorna – navedneo je u saopštenju Tima.

U saopštenju se dodaje da su uspostavljene mjere bitno dopirinijele očuvanju zdravlja stanovništva i privrednih aktivnosti, te da se to može lako utvrditi i potvrditi komparativnom analizom sa okruženjem ili bilo kojim regionom u Evropi.

– Nalazimo se pred relativno nepoznatim razvojem epidemiološke situacije povezanim sa novim meteorološkim uslovima – kiša i hladnije vrijeme, duži boravak u zatvorenim prostorima. Ti uslovi su već rezultirali porastom broja pozitvnih slučajeva i većim brojem kovid hospitalizovanih u bolnicama Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

Ističe se da sve institucije treba da nastave da djeluju sa istom opreznošću i nadzorom epidemiološke situacije, te da će eventualno uvođenje novih mjera zavisiti od razvoja epidemiološke situacije u narednom periodu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!