Proširenje kapaciteta vrtića u Banjaluci, od novembra tri nova objekta

360

Tri nova objekta vrtića u Banjaluci trebalo bi da budu otvorena u novembru, u kojima će biti 362 nova mjesta za mališane, rekla je Andrea Dorić,  v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Dorićeva je, na konferenciji za novinare članova Savjeta za prosvjetu SPS-a Banjaluka, dodala da će otvaranjem ovih vrtića biti stvorena i nova radna mjesta.

“Imamo preko 2.000 zahtjeva, to nisu aktivni zahtjevi, jer roditelji mogu da podnesu zahtjev za upis djece u vrtić po rođenju djeteta. Znači ne radi se o 2.000 zahtjeva, ali svakako postoji potreba za otvaranjem dodatnih objekata”, kazala je Dorićeva.

Dodala je da se odlukom grada Banjaluka, koji je osnivač Zavoda, broj navedenih mjesta može povećati za 20 odsto.

Ognjen Kos, direktor banjalučke Osnovne škole “Miloš Crnjanski”, rekao je da su neke od mjera koje bi mogle poboljšati kvalitet nastave, unapređenje vaspitno-obrazovnog sistema i procesa rada, decidno navođenje nastavnih planova i programe, te eksterno vrednovanje učeničkih postignuća.

“Dalje kroz akcioni strateški plan donijeli smo i mjere kao što su unapređenje sistema profesionalnog razvoja nastavnika i stručnih saradnika, kvalitet rukovođenja i upravljanja školom, zatim usklađivanje pravne regulative s potrebama i zahtjevima u školstvu”, rekao je Kos.

Stojanka Đuđić, profesor biologije, rekla je da je nastavni proces u školama trenutno opterećavajući kako za učenike, tako i za nastavnike.

“Prosvjetni radnici pored svog posla u nastavi, moraju obavljati i dosta administrativnog posla, koji im oduzima dosta vremena. Postali smo administartivni radnici”, rekla je Đuđićeva.

Konferenciji u prostorijama partije prisustvovali su i članovi Savjeta za prosvjetu SPS Banjaluka Milica Palačković i Danijela Zubić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!