Počele probe sistema daljinskog grijanja u Banjaluci

449

Funkcionalne probe sistema daljinskog grijanja počele su u petak, a one podrazumijevaju provjeru kompletnog toplifikacionog sistema, uoči zvaničnog početka naredne sezone grijanja.

Iz banjalučkih “Eko-toplana” su u petak još jednom apelovali na zajednice etažnih vlasnika i pojedinačne korisnike da obrate pažnju na ispravnost zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija kako bi bila omogućena nesmetana isporuka toplotne energije.

“U objektima u kojima su između dvije sezone renovirani stanovi neophodno je odvrnuti ulazne toplovodne ventile kako bi se omogućio dotok vode u grijna tijela”, saopštili su iz “Eko-toplana”.

Oni su pojasnili da korisnici koji imaju ugrađene kalorimetre treba da odvrnu ventile u razvodnom ormaru jer se na taj način aktivira isporuka toplotne energije, a njegovim zavrtanjem isporuka se prekida.

“Takođe, kako bi korisnici imali što bolji kvalitet grijanja, potrebno je da na početku sezone ispuste nakupljeni vazduh iz grijnih tijela odzračivanjem radijatora. Ovo je najčešći problem u starijim stambenim zgradama sa dotrajalim instalacijama i na višim etažama stambenih objekata, pa bi stanari na posljednjim spratovima trebalo da obrate posebnu pažnju na ovaj potencijalni problem”, saopštili su u “Eko-toplanama”.

Oni su pozvali korisnike da im se u slučaju problema sa grijanjem s početkom isporuke toplotne energije jave na besplatan info-broj 0800 502 12, na e-mail info@ekotoplanebanjaluka.com ili na adresu Bulevar vojvode Živojina Mišića 32.

Dodaju da se, osim toga, korisnici mogu informisati i pratiti servisne informacije tokom sezone na sajtu www.ekotoplanebanjaluka.com.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!