Počela montaža mosta u Srpskim toplicama

350
Gradonačelnik Igor Radojičić, obišao je gradilište budućeg mosta u Srpskim toplicama, nakon što je danas počela montaža čelične konstrukcije novog prelaza preko Vrbasa.

Izgradnja mosta ulazi u finalnu fazu. Izrada čelične konstrukcije privedena je kraju i ona se sada doprema i montira na gradilištu – rekao je Radojičić.

On je naglasio da će ovaj most omogućiti kvalitetniju vezu između Istočnog i Zapadnog tranzita, ali i da će rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.

Sada, vozila moraju da idu Zapadnim tranzitom ili starim jednosmjernim mostom, a izgradnjom novog mosta, imaćemo kvalitetan prelaz sa dvosmjerenim saobraćajem koja će omogućiti da vozila, dalje preko Istočnog tranzita, vrlo brzo uđu u grad.

Za sada, izvođač se nalazi u okviru zadatih rokova, s tim da je, po ugovoru, rok za završetak projekta decembar ove godine – rekao je Radojičić.

Gradnja novog mosta u Toplicama, raspona 65 metara i širine 11 metara, vrijednog oko 3.5 miliona KM, počela je u februaru ove godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!