Otvorili i „Konfučionicu“: Gimnazija obilježila 125 godina rada

437

Povodom 125 godina od osnivanja banjalučke Gimnazije, danas je u ovoj najstarijoj srednjoj školi u RS – otvorena „Konfučionica“, prva specijalizovana učionica za izučavanje kineskog jezika i kulture.

-Uz obilježavanje ovog značajnog jubileja ide i još jedna nova lijepa stvar za naše učenike, a to je otvaranje „Konfučionice“. Tu će naša djeca u savremeno opremljenoj učionici imati priliku da lakše savladaju, ne samo kineski, nego i bilo koji drugi strani jezik – kazala je Vita Malešević, direktorica banjalučke Gimnazije, dodajući da, uz 60-ak učenika imaju i nekoliko profesora koji usavršavaju i uče kineski jezik.

Zbog epidemije virusa korona, kako je navela – ovogodišnja proslava velikog jubileja – obilježava se nešto skromnije nego ranije.

Gradonačelnik Igor Radojičić, uz čestitke ovoj ustanovi na vijek i četvrt trajanja, kazao da je Gimnazija epicentar obrazovanja u gradu.

-Kada je započela rad prije 125 godina, diploma Gimnazije je imala vrijednost, i tada kao i sada, jaču od nekih danas završenih fakultetskih ili postdiplomskih studija. Uloga Gimnazije u podizanju nivoa obrazovanja stanovništva u našem gradu u ovom dugom periodu je gotovo neizmjerljiva – naglasio je Radojičić, koji je danas prisustvovao svečanosti u Gimnaziji.

Brojni su oni koji su završili Banjalučku gimnaziju, kako je naveo – i dostigli najviše visine u svojim granama nauke, tehnologije, inženjerstva, medicine i umjetnosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!