Gradi se 50 kilometara novih vodovoda

403

Više od 2.000 domaćinstva na seoskom i prigradskom području dobiće stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom „Voda 2“. Izgradnja novih kilometara vodovoda počinje već u četvrtak, na širem području Manjače, a danas je i zvanično parafiran ugovor sa izvođačima radova na „Vodi 2“, projektu vrijednom oko pet miliona evra.

U okviru „Vode 2“, biće izgrađeno 50 kilometara nove vodovodne mreže, te više desetina kilometara nove kanalizacije. Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da su ovo najveći projekti izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u gradu u zadnje tri decenije.

  • Na međunarodnom tenderu koji je sprovela Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), najuspješniji je bio konzorcijum koji čine preduzeća „Hidrokop“ i „MG Mind“. Već ove sedmice, tačnije u četvrtak 24. septembra, počinjemo radove na ovom projektu i to u rejonu Manjače – izjavio je Radojičić.

Direktor „Hidorkopa“ Radislav Babić, naglasio je da je ovo za njih veliki posao na osnovu kojeg će uposliti domaće radnike i domaću operativu, što je od ogromnog značaja za sve domaće firme. Babić je precizirao da je rok za završetak kompletnog projekta dvije godine.

U okviru projekta „Voda 2“, biće izgrađeni vodovodi u ulicama: Tuzlanskoj i Srpskih ustanika, Braće Miletića, zatim završetak velikog vodovoda u Jagarama,  dio podsistema Zvijezda – Crno vrelo: Bistrica, Kremenovići, Gakovići i Brkići, te integrisanje postojećeg vodovoda u Bronzanom majdanu na Crno vrelo, krak Obrovac, krak Kmećani, te Pozkozarje, Verići i Mišin han.

Kanalizacija će biti izgrađena u Putu srpskih branilaca, potom nekoliko krakova u Drakuliću, nekoliko ulica u Vrbanji, Kuljanima i Adi, te više lokacija na Laušu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!