Banja Luka dobija novi fudbalski teren kod „Delte“

491

Grad Banja Luka raspisao je tender za drugu fazu izgradnje novog fudbalskog terena sa vještačkom travom na Banjalučkom polju u neposrednoj blizini tržnog centra „Delta planet“, u nastojanju da se riješi problem gradskih klubova sa nedostatkom adekvatnog mjesta za treninge.

Uspješno je okončana prva faza ovog projekta, za šta je iz budžeta izdvojeno oko 200.000 KM.

-Ta faza podrazumijevala je građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda. Sada ulazimo u drugu fazu gradnje stadiona, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti oko 750.000 KM – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je istakao da će budući stadion biti sagrađen po FIFA standardima i da je namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Novi fudbalski teren sa slobodnim prostorom do ograde imaće dimenzije 78,50 sa 115 metara.

Biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a unutar same zone stadiona moguće je planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Uz ovaj projekat, zadnjih nekoliko godina intenzivno se radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane „Centar“ završene prošle godine.

Pored toga, u toku je gradnja sportske dvorane kod OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, a ulazi se i u gradnju dvorane uz školu „Sveti Sava“ na Laušu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!