Lazarevo: „Kolibri“ otvara vrata za još 170 mališana

384

Novi dio vrtića „Kolibri“ uskoro će otvoriti svoja vrata, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno novih 650 mjesta u predškolskim ustanovama.

-Radovi su ušli u završnu fazu i ovih dana počelo je opremanje, kako bi ovaj predškolski objekat bio spreman za prijem oko 170 mališana – kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Ova druga faza izgradnje vrtića „Kolibri“ u naselju Lazarevo, vrijednosti milion KM, zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara.

Izgradnja se odvijala po fazama s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji, u ukupnoj vrijednosti od oko 1,5 miliona KM.

Objekat je u februaru ove godine stavljen „pod krov“, a radovi su koštali 550.000 KM. Već u aprilu, uprkos epidemiološkoj situaciji, nastavljena je druga faza koja je podrazumijevala građevinsko-zanatske i instalaterske radove, za šta je Grad izdvojio milion KM. Za opremanje, obezbijeđeno je dodatnih 200.000 KM.

Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

Do jeseni bi trebalo da bude završen i novi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za smještaj do 150 djece. Takođe, intenzivno se radi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića – „Ježeve kućice“, te pripremi novog vrtića u Kuljanima u kojem će biti obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana. Takođe, tokom godine kroz projekat „Energetske efikasnosti“ biće „utopljeni“ vrtići „Neven“ i „Naša djeca“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!