Šeranić: Razmotriće se zahtjev da majke budu uz djecu na UKC RS

501

Upoznat sam sa problemom da roditelji zbog virusa korona ne smiju boraviti sa djecom na UKC RS i prijedlog da im se dozvoli će biti razmotren od strane ove ustanove, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, prilikom posjete banjalučkom Domu zdravlja.

Dodao je da moraju biti ispoštovani svi protokoli jer se radi o djeci.

“Tražio sam da se razmotri mogućnost da majke djece borave sa njima unutar UKC RS, a rizik koji se nosi vezano za pedijatriju je taj da su odjeljenja pomiješana, a neki pacijenti su baš rizični, pa je potrebno vidjeti na koji način da to riješimo”, naglasio je Šeranić.

Odgovarajući na pitanje da političari ulaze u škole i imaju dodira sa djecom, Šeranić je kazao da je njegov stav da je potrebno samo pridržavanje svih epidemioloških mjera.

“Ako ne poštuju mjere, to je stav pojedinca, ja sam onaj koji predlaže mjere, a zna se ko ih sprovodi i ko kažnjava”, istakao je Šeranić.

Dodao je da je stav RS po pitanju ruske vakcine protiv virusa korona koja je puštena u prodaju taj da nacionalna tijela za lijekove, medicinska sredstva ili vakcine trebaju da daju odobrenje za upotrebu.

“Vakcina je puštena u Rusiji shodno njihovim propozicijama i pravilima i oni su definisali ono što trebaju i na taj način upotrebljavaju. Onog trenutka kada se bilo koja vakcina pojavi u RS i kada dođe do same BiH, Agencija za lijekove BiH treba da da svoje mišljenje da bi se ona mogla naći na tržištu”, objasnio je Šeranić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!