Praksa u banjalučkoj Gradskoj upravi za 21 studenta

386
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas ugovore o obavljanju studentske prakse sa 21 studentom Univerziteta u Banjaluci.

Riječ je o trećoj generaciji studenata završnih godina fakulteta, koji se u realnim uslovima susreću sa poslovima struke za koju se školuju.

Radojičić je naglasio da se na ovaj način nastavlja dobra saradnja grada i Univerziteta u Banjaluci, istakavši da je ovo treća generacija studenata koja će praksu obavljati u gradskim odjeljenjima i institucijama.

– Grad je ponudio obavljanje prakse, a studenti završnih godina su u mogućnosti da u naredna tri mjeseca steknu praktična znanja i iskustvo – rekao je Radojičić.

On je dodao da grad Banjaluka i Univerzitet sarađuju i u nizu drugih oblasti, navodeći da je, trenutno, aktuelan projekat izgradnje vrtića u studentskom kampusu.

 

Među 21 ugovorom o tromjesečnom stručnom stažiranju su i oni Dragane Domuzin i Aleksandra Miloševića. To je, kažu, prilika koja se ne propušta.

Dragana, koja je student ekonomije, očekuje da će studentska praksa u kombinaciji sa stečenim teoretskim znanjem biti dobra osnova za dalji radni angažman.

Milošević, student Pravnog fakulteta, rekao je da je studentska praksa od velikog značaja za studente jer, osim sticanja iskustva, na ovaj način stiču osnovu za buduće zaposlenje.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da studenti koji su obavljali praksu u Gradskoj upravi nose odlična iskustva, te zahvalio gradu na podršci u realizaciji brojnih projekata od značaja za akademsku zajednicu.

– Strateški cilj našeg Univerziteta jeste povećanje praktičnog dijela nastave u svim studijskim programima i ubuduće će obavljanje studentske prakse biti obavezno, a ne fakultativno – rekao je Gajanin.

Riječ je o trećoj generaciji studenata završnih godina fakulteta koji će tri mjeseca raditi u Gradskoj upravi, preduzećima i institucijama čiji je osnivač grad Banjaluka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!