Emocije i energija mladih stvaralaca

445
 Izložba banjalučkog fotografa Aleksandra Čavića, koja sadrži fotografije nastale u okviru projekta “Omnibus mladih dramaturga iz EU i BiH”, otvorena je u Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta.

Izložba obuhvata 32 fotografije, nastale od 23. jula do 20. avgusta, u Podrum sceni ovog studentskog teatra.

– Čavić je bilježio rad mladih dramaturga i glumaca i svjedoci smo prikaza scena na kojima je ovjekovječena posvećenost mladih u stvaralačkom zanosu – navela je direktorica Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig, koja je otvorila izložbu i podsjetila da je rad Čavića ovjenčan brojnim priznanjima i nagradama.

Čavić je rekao da mu je učešće u ovom projektu sasvim novo iskustvo te da mu je veliki izazov bio da za 20 minuta napravi fotografije, koje će vjerodostojno prikazati scene predstava, koje su mladi pisci i glumci pripremili u roku od 24 časa.

– Cilj mi je bio da zabilježim i pokažem emociju i zanos, energiju koju ti mladi ljudi imaju dok stvaraju. Te emocije su naročito izražene kod mladih koji predstavljaju svoje stvaralaštvo koje je tek nastalo i nadam se da sam uspio u tome da to sve zabilježim – naveo je Čavić.
Izložba je koncipirana kao putujuća metafora zastave EU, tako da će, osim Banjaluke, priliku da je pogledaju imati i građani Jajca u Domu kulture, Novog Grada u Kulturno-obrazovnom centru, Zenice u Bosanskom narodnom pozorištu te Sarajeva u Pozorištu mladih i to u okviru festivala “Kestenburg rimajnder”, “Pozorišne/Kazališne igre u Jajcu”, kao i “Juventafest”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!