Počeo 55. Kočićev zbor

512

Otvaranjem izložbe „Kočić i njegova porodica u fotografijama“ autora Zorana Pejašinovića, koja prikazuje Kočića, njegovu suprugu Milku, njihovu djecu i unučad, od početaka, pa sve do smrti piščeve udovice 1966. godine, u Banjoj Luci je večeras počeo 55. Kočićev zbor.

  • Od 1965. godine organizujemo Kočićev zbor, manifestaciju koja za cilj ima njegovanje tradicije i sjećanja na velikog narodnog tribuna i pjesnika Petra Kočića i njegovo stvaralaštvo. Iako je epidemija korona virusa dovela do toga da se zbor ne može održati u obliku na koji smo navikli, Banja Luka će, zahvaljujući nizu manjih događaja, tokom ove sedmice živjeti u znaku Kočića – rekla je, na otvaranju Kočićevog zbora, pomoćnik ministra prosvjete i kulture Tanja Đaković.

U programu ovogodišnjeg zbora, između ostalog naći će se i veče besjedništva, izložba nakita „Tragovi“, veče drame, a biće upriličeno i otvaranje uređene rodne kuće Petra Kočića. Ove godine, zbog aktuelne epidemije, izostaće zborovanje u Stričićima i svečana akademija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!