Akcija prikupljanja polovnih udžbenika za djecu iz višečlanih porodica

339

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “4+” sa područja Banjaluke i ove godine sprovodi akciju prikupljanja polovnih udžbenika za djecu iz višečlanih porodica osnovnoškolskog uzrasta.

Jovan Radovanović, predsjednik ovog udruženja, pozvao je da svi koji su u mogućnosti i žele mogu donijeti polovne udžbenike u prostorije Udruženja u Ulici Petra Rađenovića.

“Akcija je usmjerena na osnovce jer srednjoškolci najčešće međusobno razmjenjuju udžbenike”, pojasnio je Radovanović.

Prema njegovim riječima, do sada su se najviše javljali privatno djeca i roditelji koji doniraju knjige i torbe.

“Za odlične učenike od trećeg do devetog razreda knjige su obezbijeđene u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS, dok iz Gradske uprave obezbjeđuju komplete udžbenika za naše socijalno najugroženije članove. Dobro je što imamo dosta odličnih učenika koji dobiju besplatno komplet udžbenika”, kazao je Radovanović.

Dodao je da Udruženje obezbijedi od 150 do 200 kompleta knjiga godišnje koje podijeli učenicima koji nisu odlični i nemaju osnova da dobiju udžbenike od resornog ministarstva.

“Izlazimo u susret i drugim udruženjima koja se jave za pomoć, a komplete knjiga doniramo i sigurnoj kući. I ove godine ćemo im izaći u susret i kolike god budu naše mogućnosti, mi ćemo pomoći”, istakao  je Radovanović.

Iz Gradske uprave su ranije rekli da će za narednu školsku godinu obezbijediti besplatne udžbenike za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica. Kada je riječ o višečlanim porodicama, grad će obezbijediti udžbenike za djecu iz ovih porodica koje su korisnici usluga Centra za socijalni rad, a na osnovu prijedloga Udruženja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!