Bronzani majdan: Počela gradnja rezervoara, voda za 1.000 domaćinstava

291

U okviru velikog projekta vodosnabdijevanja „Voda 1“,  počela je gradnja rezervoara za podsistem Bronzani majdan, koji će obezbijediti vodu za 1.000 domaćinstava iz više sela sa tog područja.
Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, kazao je da ovaj rezervoar predstavlja najvišu kotu za čitav podsistem Bronzanog majdana, koji je teritorijalno jako veliko područje i zahtijeva gradnju na velikoj kilometraži, od rezervoara, pumpnih stanica do potisnih cjevovoda.

Više od dvije godine trajale su pripreme da se uđe u izgradnju ovog podsistema koji pripada sistemu „Crno vrelo“, gdje smo 2017. godine završili fabriku vode i pustili je u funkciju. Od prošle godine, krenulo se u razvođenje mreže od rezervoara i pumpi na široko područje „Zvijezde“ i sada ulazimo u Bronzani majdan, područje koje oduvijek ima problema sa vodosnabdijevanjem – naglasio je Radojičić.
Rezervoar, zapremine hiljadu kubnih metara, gradi se na Pilipovom brdu, a obuhvata područje: Bronzanog Majdana, Meline, Subotice, Obrovaca, Kmećana i Stratinske.

Ovaj rezervovar je od ključne važnosti za snabdijevanje ovog kraja jer se u njemu akumulira prerađena voda iz fabrike vode „Crno vrelo“, odakle se dalje distribuira prema potrošačima. Očekuje se da će za nešto više od godinu dana poteći voda sa tog podsistema.

Završetak radova na izgradnji rezervoara je planiran do kraja ove godine, kada se ulazi u projekat „Voda 2“ koji podrazumijeva gradnju još nekoliko dijelova tog podsistema koji se vežu za Bronzani majdan, Obrovac i Melinu.

Dragomir Batar, odbornik u Skupštini grada i stanovnik sa tih prostora – kazao je da je izgradnja ovog rezervoara i pripadajuće mreže od vitalne važnosti za život naroda ovog kraja.

-Ovaj projekat riješiće i nestabilno vodosnabdijevanje, koje mještani Bronzanog majdana imaju tokom ljetnjih mjeseci – naveo je on.

Radove izvodi preduzeće „Hidrokop“, u okviru projektnog ciklusa „Voda 1“, koji je ukupne vrijednosti 7,8 miliona KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!