Nastava za brucoše počeće 5. oktobra

356
Nastava u novoj akademskoj godini na Univerzitetu u Banjaluci za brucoše počeće 5. oktobra, a za starije godine početkom novembra. Iz univerziteta poručuju da će biti poštovane sve epidemiološke preporuke u vezi sa zaštitom od širenja virusa korona.

Polazeći od pretpostavke da će epidemiološka situacija biti nepovoljna, na Banjalučkom univeruitetu je počela priprema za odvijanje nastave u složenim uslovima.

– Za one studijske grupe za koje se ne mogu ispoštovati epidemiološke preporuke vjerovatno će biti ostavljena mogućnost izvođenja nastave na daljinu, s tim da će se nastava izvoditi iz učionica. Dakle, Naši nastavnici će imati obavezi da dođu u učionice i održe predavanje, a odgovarajući broj studenata će moći da bude fizički prisutan dok će ostali takvu nastavu pratiti onlajn preko odgovarajućih platformi – naglasio je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Kao i prethodnih godina studenatima će biti omogućena praksa u Gradskoj upravi, te gradskim preduzećima i ustanovama.

– Naši najbolji studenti koji se prijavili na konkurs će imati priliku da stiču praksu u Gradskoj upravi, a to je već treća godina za redom – dodao je Gajanin.

 

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, naglasio je da su najviše učestvovali građevinci i pravnici, a tako će biti i ove godine.

– Obje strane imaju puno interesa za saradnju i zajedničkih poslova i projekata, a podsjećam da je Univerzitet vodio postupak selekcije stažista. Grad Banjaluka je pripremio niz preventivnih mjera kako bi se sve institucije spremno uhvatile u koštac sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, s obzirom da će početak školske i akademske godine biti izazovan za sve zbog povećanog broja kontakata – rekao je Radojičić.

Istaknuto je da će Grad podržati i realizaciju projekta edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u prostoru kampusa koji bi služio kao nastavna baza za buduće vaspitače.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!