Oko 200 dvotočkaša kažnjeno jer nisu poštovali pravila u saobraćaju

338

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovali su u prethodnoj sedmici na području policijskih uprava Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Prijedor i Gradiška četvorodnevnu akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla, pri čemu je sankcionisano 200 vozača navedenih prevoznih sredstava.

Kako je navedno iz MUP-a RS, njih 64 je kažnjeno zbog nenošenja zaštitne kacige na motociklu, lakom motociklu i mopedu, 31 vozač nije imao položen ispit za vozača ″A″ kategorije i potkategorije ″A1″, a kod pet vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu.

“Кontrolama je utvrđeno da je 31 vozač imao isteklu potvrdu o registraciji, a njih 29 sankcionisano je zbog neposjedovanja registarskih tablica na zadnjoj strani motocikla/ lakih motocikla”, saopšteno je iz MUP-a RS.

U akciji je kontolisano i 155 vozača bicikla, od kojih su 39 sankcionisana zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih pravila i ograničenja brzine kretanja kako bi sačuvali bezbjednost saobraćaja na što višem nivou.

Podsjećamo da Ministarstvo od početka jula provodi preventivnu kampanju “Vozi oprezno – putuj bezbjedno” s ciljem podizanja svijesti građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i odgovornog ponašanja u saobraćaju, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti u saobraćaju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!