Pomozimo Sofiji za njen prvi korak

453
Djevojčica koja je rasplakala mnoge svojom teškom pričom, ali i oduševila svojim vedrim duhom, Sofija Markuljević je sada isprobala novo pomagalo, a video koji je objavljen na Instagramu nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

– Umjesto da isprobavamo haljinice, isprobavamo nova pomagala, ali nadamo se da uskoro nece ni biti potrebna! Ni cipelice nisu bas za princeze, ali pomazu da Sofijini unutrašnji organi ostanu na svom mestu dok ne dobije svoj lek! Jos malo nam je ostalo do cilja, ali vremena je sve manje! Budite uz nas i uspećemo – napisano je ispod videa.

Sofija je rođena kao zdravo dijete, sa visokom ocjenom devet. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu Sofija potpuno prestaje da pomijera ruke. Pedijatar tada upućuje roditelje na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti ljekara, sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – Spinalna mišićna atrofija tip I. Djeca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Ni pored terapije koju dobija, Sofija sa svojih devet i po mjeseci ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi, da sedi, ne može da se okrene samostalno, niti da podiže nogice.

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno liječenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo. Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspjeti da prikupe novčana sredstva za lečenje, putne troškove i troškove smeštaja u toku liječenja u inostranstvu, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

Racuni za uplatu iz Srbije:

Devizni račun: 160600000004310147

Dinarski račun: 160-6000000043054-91

IBAN: RS35160600000004310147 SWIFT/BIC:

DBDBRSBG Primalac: Fondacija Budi Human za Sofiju Markuljevic Racuni za upaltu iz Inostranstva: PayPal link: https://www.paypal.me/zasofijinprvikorak GoFoundEU: https://www.gofundme.com/f/eur-help-sofija-fight-sma-type-1

Pomozimo maloj Sofiji, pozovite 1415

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!