Inspektori vrše pojačane kontrole poštovanja mjera

391

Republička uprava za inspekcijske poslove u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave i ovog vikenda vrši pojačane kontrole poštovanja mjera za spriječavanje širenja virusa korona.

Posebna pažnja usmjerena je na ugostiteljske objekte, u kojima se okuplja veći broj lica. Kontrolišu se održavanje fizičke distance, broj lica u zatvorenom prostoru i korišćenje lične zaštitne opreme.

Tokom protekla dva vikenda obavljeno je više od 1.000 kontrola privrednih subjekata. Zbog neregularnosti za 46 su izrečene kazne od 52.000 maraka.

– Pratimo Institut za javno zdravstvo, njihov preporuke, njihove mjere. Svi ugostitelji se stvarno trude da ispoštuju sve, mada su jako teške. To je veliki udar na goste, na nas, na sve. Kapaciteti lokala su prepolovljeni, stvarno se trudimo da preživimo – rekao je poslovođa u jednom ugostiteljskom objektu Mirko Babić.

Pomoćnik direktora Glavnog republičkog zdravstvenog inspektora Milica Matijević istakla je da će se kontrole nastaviti i u narodnom periodu.

– Sve u skladu sa epidemiološkom situacijom, tako da i u narednom periodu inspektori će biti svih sedam dana na terenu u nedjelji. Dolazak inspektora mogu očekivati svi privredni subjekti u bilo koje doba dana i ovim putem ja bih pozvala još jednom sve privredne subjekte da se pridržavaju svih propisanih mjera i da na prvom mjestu svima bude prevencija – poručila je Matijević.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!