TRENER O PARTIZANU Trinkijeri: Za dvije nedjelje sve je propalo

463

Trener Andrea Trinkijeri je zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba Bajerna iz Minhena. U intervju za klupski sajt Italijan je prenio prve utiske iz Njemačke.

– Ne mogu da obećam puno, osim toga da ćemo da radimo najbolje što možemo. Ovo je veliki izazov, Bajern je jedan od najvećih sportskih brendova na svijetu. Svjestan sam težine zadatka, ali kako uvijek kažem, ako niste dostojni izazova, bolje ostanite kući – rekao je Trinkijeri.

On nije želio da produži ugovor sa Partizanom, iako je imao klauzulu.

– Ovo sa koronavirusom je specifična situacija, sa kojom se nikada nismo sreli. Vodio sam Partizan, imali smo nevjerovatnu sezonu, bili smo prvi u ABA ligi, Evrokupu, na pragu da osvojimo dva trofeja. Bila je sezona za pamćenje, a onda se desila pandemija i sve je za dvije nedjelje otišlo u propast. Bio sam tužan, osjećao sam depresiju, kada je počelo da se priča o Bajernu. Još je trajala pauza zbog koronavirusa i nisu to odmah bile glasne priče. Krenulo je tiho, a na kraju se pretvorilo u lavinu. Kada smo pronašli zajednički jezik, tada smo sve otkrili javnosti. Morao sam dugo da razmišljam. Znam da je fudbalski klub Bajern među najboljima na svijetu, želim da i sa košarkaškim klubom pratim taj put. To je san- dodao je Italijan.

Trinkijeri je u Nemačkoj već vodio Bamberg.

– Znam dobro Bundesligu, kako efikasni Nijemci mogu da budu. Čak i u ovakvoj krizi je to najefikasnija zemlja. Srbija je zemlja košarke, imaju najbolje igrače na svijetu, istoriju. Njemačka polako postaje košarkaška zemlja, po infrastrukturi, organizaciji, punim halama. Nijemci imaju plan, ovo postaje zemlja košarke – objasnio je Trinkijeri.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!