Radman: Hrvatska će omekšati mjere za građane BiH

357

Vlasti u Hrvatskoj omekšaće mjere za građane Bosne i Hercegovine koje su uveden zbog pogoršanja epidemiološke situacije u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Naime, Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar  inostranih poslova BiH, razgovarla je danas putem telefona sa ministrom vanjskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, te ju je on obavijestio o, kako je navedeno, omekšanju mjera.

Nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade  Hrvatske, Grlić Radman upoznao je Turković da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane Bosne i Hercegovine prilikom njihovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

Turković je zahvalil Grliću Radmanu na njegovom ličnom angažmanu nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima, naveli su iz Ministarstva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!