Bočac: Obnovljen most i glavna saobraćajnica

344

Most preko Vrbasa i glavna saobraćajnica u Bočcu sanirani su ovih dana, u okviru plana uređenja sela i prigradskih naselja.

Tokom obilaska Bočca, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, naglasio  je da se svaki dan u nekom drugom naselju ili selu rješavaju komunalni problemi.

  • Ovdje u Bočcu saniran je most kako bi još dugo služio našim građanima. Pored toga, urađen je i dio putne mreže od mosta prema Bočcu, Aginom selu i Krminama – kazao je Amidžić.

On je ukazao da su u posljednje četiri godine izgrađeni novi mostovi u Česmi i Obilićevu, trenutno se gradi novi prelaz preko Vrbasa u Srpskim toplicama, te priprema projekat i gradnja najvećeg mosta – onog u Docu.

  • Uporedo s tim, radi se i na sanaciji postojećih mostova, tako da su nedavno završeni radovi na Gradskom, a evo, danas i u Bočcu – zaključio je Amidžić.

U ime mještana Bočca, Dalibor Trivunović kazao je da je sanacija mosta i izgradnja puta od velikog značaja, ne samo za mještane Bočca, već i okolnih sela.

  • Asfaltiran je put koji nam je veoma bitan, pogotovo što se ovom saobraćajnicom kreću i autobusi javnog prevoza. Generalno, unazad nekoliko godina intenzivnije se radi u Bočcu – naveo je Trivunović.

Kada je riječ o radovima na mostu u Bočcu, sanirani su glavni čelični nosači mosta, odnosno urađeno pjeskarenje, antikorozivna zaštita i lakiranje nosača završnom bojom, kao i zaštitne ograde i stubova rasvjete. Radove, vrijedne 50.000 KM, izvelo je preduzeće „Građenje Đurić“.

Lokalni put od mosta prema Bočcu, Aginom selu, Krminama i Tisovcu asfaltiran je na dvije dionice u ukupnoj dužini od 630 metara. Širina asfaltnog kolovoza iznosi četiri metra,  sa proširenjima u krivinama. Radovi su izvedeni u okviru investicionog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva. Vrijednost je oko 98.000 KM, a izvelo ih je preduzeće „Niskogradnja Marjanović“ d.o.o Prijedor.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!