Јoš 12 zaraženih, ukupno 1.692; Oporavila se 1.181 osoba

843

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 167 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o sedam muških i pet ženskih osoba, od kojih su dvije mlađe, pet srednje i pet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, pet osoba je iz Kostajnice, tri iz Zvornika, po jedna iz Kotor Varoša, Prijedora, Oštre Luke i Bratunca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.692 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.181 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 32.396 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 78, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 28, a u opštim bolnicama 50.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 115.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.401 osoba, a nadzor je završen kod 35.506 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!