Kompleks Novi Borik u Banjaluci: Sve potrebno za lagodan i miran život

518

Novi Borik, novo naselje u Banjaluci, stambeni je kompleks koji nudi sve što je potrebno za lagodan i miran život nedaleko od centra grada. Ovaj takoreći grad u gradu zasad broji 300 stanova u tri objekta, a u planu je izgradnja ukupno 1.500 stanova.

Osim stanova, u naselju se nalaze i poslovni objekti, a u planu je izgradnja i obdaništa na prostoru od 500 kvadratnih metara, kao i studentskog centra i to sve na manje od dva kilometra od srca Banjaluke. Naselje obiluje zelenilom, stazama za šetanje i biciklističkim stazama, a u okruženju su studentski kampus, Olimpijski bazen kao i ugostiteljski kompleks “Stara ada”.

Nova radna mjesta

Izgradnja naselja Novi Borik direktna je podrška i gradu, jer će se otvoriti nova radna mjesta. U kompaniji “Ekvator” rekli su da je potražnja za stanovima pala zbog situacije izazvane virusom korona, ali da će gradnja ovog kompleksa sada biti intenzivirana i biće potreban veći broj radnika, čime će biti otvoriti nova radna mjesta.

Parking

Iz kompanije “Ekvator”, koja je vlasnik ovog stambeno-poslovnog kompleksa, veoma su ponosni što stanarima svojih zgrada nude brojna parking mjesta. Stanari ne moraju da brinu o tome gdje će ostaviti svoje četvorotočkaše, jer su im na raspolaganju podzemna garažna mjesta, kao i veliki broj parking mjesta na otvorenom.

Prirodna oaza

Naselje je na obali Vrbasa obiluje zelenilom, a u saradnji s gradom Banjaluka za potrebe uređenja obala ove rijeke investitor “Ekvator” planira raspisivanje javnog poziva za uređenje obala.

“To uključuje izbor najboljeg rješenja za uređenje obale rijeke sa svim potrebnim sadržajima za opuštanje i rekreaciju u prirodi na obali Vrbasa”, rekli su u “Ekvatoru”.

Banjaluka ucrtana na evropsku mapu

Investitor kompanija “Ekvator” je u pregovorima s ozbiljnim stranim investitorima oko zajedničkog ulaganja u izgradnju naselja Novi Borik, a ovaj posao bi trebalo da se finalizuje u narednih dva mjeseca.

“Prilikom njihovih posjeta gradu na Vrbasu i našoj kompaniji dali su visoke ocjene kako geografskom položaju grada Banjaluka, koji je idealan jer se nalazi između Zagreba i Beograda, tako i projektu izgradnje naselja Novi Borik, te visoku ocjenu samom investitoru”, rekli su u “Ekvatoru”.

Istakli su da su strani investitori spremni uložiti 200 miliona evra, od toga 100 miliona evra u projekat izgradnje naselja Novi Borik, a 100 miliona evra u druge projekte u Banjaluci, prvenstveno za proizvodnju električne energije uz pomoć solarnih panela.

Studentski centar

Kako se studentski kampus nalazi na susjednoj obali Vrbasa, u kompaniji “Ekvator” planiraju izgradnju studentskog centra, koji bi pješačkim mostom bio povezan s kampusom.

“U skladu s potrebama širenja smještajnih kapaciteta za studente u Banjaluci u budućnosti se planira izgradnja studentskog doma”, kazali su u ovoj kompaniji.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!