Dnevni centri za djecu za sa poteškoćama i dalje ZATVORENI

474

Predstavnici sedam banjalučkih udruženja koja pružaju usluge dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju, razgovarali su sa nadležnima u Gradskoj upravi o daljem radu i finansiranju.

Mada je većina djelatnosti, koje su bile zatvorene zbog virusa korona, počela sa radom ovog mjeseca, ovi centri još nisu u prilici da otvore vrata za svoje korisnike. Kako preciziraju članovi udruženja sa kojima smo razgovarali, u dnevnim centrima se brinu za osjetljivu kategoriju djece i sa radom ne mogu početi dok ne dobiju tačne preporuke iz Instituta za javno zdravstvo RS.

– Potreba za otvaranjem postoji, roditelji nas pozivaju i raspituju se kada bismo mogli početi sa radom. IZJZ uradio je preporuke za otvaranje vrtića, ali u našem slučaju, svako od udruženja mora ponaosob tražiti da mu se izda preporuka za rad- pojašnjava Gordana Adamović, predsjednica Udruženja „Moja luka“.

Upravo zato fokus sastanka u Gradskoj upravi bio je na radu i daljem finansiranju ovih centara.

– Čim Dnevni centri ne rade, upitno je i njihovo finansiranje, a mi i dalje imamo obaveze za režije i održavanje. Iduće sedmice iz Grada će nas izvestiti u vezi daljeg fiinansiranja –  zaključila je ona.

srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!