Poziv poreskim obveznicima pogođenim mjerama zbog pandemije virusa korona

425
Poreska uprava poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti ili koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije virusa korona, da u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave virusa korona podnose Poreskoj upravi pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate i uplatu pripadajućih doprinosa za april 2020. godine, kako bi što prije bio isplaćen preostali dio plata za april.

 Rok za podnošenje te pisane izjave sa zahtjevom je 10. juni, ali Poreska uprava Srpske apeluje na poreske obveznike koji ispunjavaju uslove da tu izjavu sa zahtjevom dostave što prije, kako bi zahtjevi bili obrađeni u što skorijem roku i kako bi se iz sredstava Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske što prije moglo početi sa isplatom najniže plate i uplatom pripadajućih doprinosa za april 2020. zaposlenim kod poreskih obveznika koji ispunjavaju uslove propisane tom Uredbom – navodi se u saopštenju.

Iz Poreske uprave podsjećaju poreske obveznike da Pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate, Spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti i koji su prestali sa radom i Uputstvo za popunjavanje izjave sa zahtjevom, te ostale informacije mogu pronaći na internet stranici www.poreskaupravars.org, u sekciji Info Covid-19.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!