Borba protiv divljih deponija: Nove četiri lokacije pod video nadzorom

325

Nova četiri sistema video nadzora postavljena su na gradskom i prigradskom području, u nastojanju da se smanji broj divljih deponija. Video nadzor uspostavljen je na više lokacija na kojima je zabilježena pojava da nesavjesni građani, pa čak i pojedina preduzeća, na nepropisan način odlažu kabasti otpad, bijelu tehniku i građevinski materijal.

  • Radi se o savremenijim sistemima videonadzora koji pokrivaju područja u realnom vremenu, a zapisi sa kamera se svakodnevno pregledaju i šalju Odjeljenju komunalne policije na dalje postupanje – ističe načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Sistemi su postavljeni na Krčmaricama, u Dragočaju, zatim u Ulici Frana Supila i na početku nadvožnjaka prema Meridijanu. Na pomenutim mjestima su istaknuti i znakovi koji upućuju na to da je zabranjeno nepropisno odlaganje otpada i da je područje pod video nadzorom. Tri postojeća video stistema, koja su u funkciji već nekoliko mjeseci, narednih dana biće modifikovana i postavljena na kritičnim mjestima u gradu.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da je u proljetnoj akciji uređenja grada, u kojoj su građani imali priliku da se na potpuno besplatan način riješe kabastog otpada, prikupljeno preko 410 tona otpada. Svi koji sada žele da se riješe takvog otpada mogu da se za takve usluge obrate “Čistoći”, a cijena odvoza i deponovanja kabastog otpada je 10 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!