Vlada RS će pružiti podršku privrednim subjektima i za maj

402

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predsjedavao je danas, u Banjaluci, sjednicom Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

Na sjednici je izkazana spremnost Vlade da pruži podršku privrednim subjektima i za maj, za ona pravna lica i preduzetnike kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti usljed negativnih uticaja virusa korona na privredu Republike Srpske, slično kao što je urađeno i za mjesec mart.

“Strateško opredjeljenje Vlade Republike Srpske ostaje očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata, te će se s tim ciljem nastaviti s kreiranjem mjera pomoći i podrške privredi i u narednom periodu”, navedeno je u saopštenju Vlade RS.

Ovom prilikom konstatovano je da je poslovna zajednica u Republici Srpskoj, u ovim vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, pokazala visok stepen odgovornosti i izraženo je zadovoljstvo na uloženim naporima za očuvanje svakog radnog mjesta.

Na sastanku je analizirano trenutno stanje i posljedice koje je pojava novog virusa korona ostavila na privredu u Republici Srpskoj, dosadašnje mjere koje je Vlada Republike Srpske preduzela, kao i prijedlozi narednih mjera i aktivnosti s ciljem saniranja štetnih posljedica izazvanih korona virusom na našu privredu.

Zajednički je ocijenjeno je da su Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije pravovremeno i među prvima u regionu donijeli set mjera s ciljem ublažavanja štetnih posljedica virusa korona na privredu Republike Srpske.

Iskazana je i opredijeljenost i namjera Vlade da se pažljivo nastavi pratiti i analizirati situacija u privredi Republike Srpske, kako bi se blagovremeno mogle donositi i nove mjera, a sve u skladu sa trenutnom situacijom i potrebama privrednika i preduzetnika u Republici Srpskoj.

Sjednici su prisutvovali su i članovi štaba, ministarka finansija Zora Vidović, potpredsjednica Vlade i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović,  ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić i v.d. direktor Republičke uprave za inspekcijske poslove Dragutin  Škrebić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!