Na računu Fonda solidarnosti oko 58 miliona KM

431

Na računima Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske do sada je uplaćeno oko 58 miliona KM.

Od tog iznosa 50 miliona KM je izdvojeno iz budžeta, 3,7 miliona se odnosi na plate budžetskih korisnika odnosno njihovih dobrovoljnih izdvajanja iz ličnih primanja, a ostatak su donacije pravnih i fizičkih lica, potvrđeno je “Novostima” u Ministarstvu finansija RS.

Listu uplatioca koji su za Fond solidarnosti izdvojili 100.000 KM i više predvodi kompanija Mtel a.d. Banjaluka, a tu su i NLB Banka ad Banjaluka, Atlantic Argeta doo Sarajevo, Viliams d.o.o. i MG Mind grupacija.

“Veliki broj privrednih subjekata je izvršio uplate u Fond solidarnosti, odzivom smo zadovoljni. Podaci o uplatama na račune Fonda solidarnosti su dostupni javnosti na internet adresi Ministarstva finansija RS i na stranici koronavirususrpskoj.kom koja je formirana s ciljem informisanja javnosti u vezi sa krizom izazvanom aktuelnom pandemijom virusa korona”, pojašnjavaju u Ministartsvu finansija RS.

Nadležnost Fonda soliardnosti je upravljanje i raspolaganje namjenski sredstvima za obnovu Republike Srpske, te uspostavljanje i vođenje jedinstvenog registra šteta.

Fond će se puniti iz posebnog doprinosa za solidarnost, poreskih prihoda koji se za tu namjenu plaćaju po posebnim zakonima, domaćih i inostranih donacija, budžetskih sredstava RS, koji uključuju domaće i strane zajamove i kredite, budžeta lokalnih zajednica, sredstava dobijenih prodajom imovine stečene u krivičnom delu i iz drugih izvora.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!