Volvo ponovo pokreće proizvodnju u Švedskoj i Belgiji

437

Volvo Cars u vlasništvu kineskog Geelyja ponovo će pokrenuti proizvodnju u ponedjeljak u glavnom pogonu u matičnoj Švedskoj, kao i u fabrici u Belgiji koji su do sada bili zatvoreni pandemije korona virusa.

Kompanija je saopštila da će obim proizvodnje u fabrici Torslanda u Goeteborgu biti prilagođen potražnji na tržištu i postojećim knjigama narudžbina.

“Naša je dužnost prema zaposlenima i dobavljačima da ponovo pokrenemo proizvodnju budući da nam situacija to dozvoljava”, kaže u saopštenju izvršni direktor Hakan Samuelsson.

“Najbolje ćemo pomoći društvu tako da pronađemo rešenje za sigurno ponovno pokretanje kompanije, čuvajući zdravlje ljudi i njihov posao”, dodao je Samuelsson.

Svi objekti su očišćeni, saopštila je kompanija, a na glavnim ulazima nudi se mogućnost dobrovoljne provjere temperature.

Sala za sastanke, kancelarijski prostor i restorani su prilagođeni kako bi se omogućilo rastojanje među ljudima, dodala je kompanija.

Volvo Cars planira da nastavi da koristi sredstva iz paketa podrške koji je švedska vlada stavila na raspolaganje, regulišući kratkoročno otpuštanje radnika kako bi se smanjili troškovi plata.

Za početak sledeće nedjelje je najavljeno i otvaranje pogona u belgijskom Gentu, uz smanjenu proizvodnju. Američka fabrika u Južnoj Karolini bi trebalo da se ponovo otvori 11. maja.

Proizvodnja u Kini već je pokrenuta.

Kineska kompanija Zhejiang Geely Holding Group je preuzela vlasništvo nad Volvo Carsom 2010. godine od američkog automobilskog giganta Forda, podseća agencija dpa.

Seebiz.eu/dpa

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!