Obavezno nošenje rukavica i zaštitnih maski

510
Obavezno je nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom, navedeno je u zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije donesenom juče, 10. aprila.

Obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da: usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavicama, obavezno provode mjere dezinfekcije i obezbijede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih.

Prema istom zaključku, u Republici Srpskoj je svim građanima zabranjeno okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnim mjestima.
Građani su obavezni da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica.

U Republici Srpskoj je danas od 12 do sutra do 18 časova na snazi zabrana kretanja građana iz mjesta prebivališta, u cilju smanjenja rizika od širenja virusa korona. Ova zabrana ne važi za građane koji su primorani na napuštanje mjesta prebivališta zbog potreba procesa rada, za šta moraju imati potvrdu poslodavca.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!