U Srpskoj 16 novih slučajeva; Izliječene 102 osobe

364
U Republici Srpskoj registrovano je 16 novih slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 381, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.
Konferencija za novinare: Alen Šeranić - Foto: RTRS

Konferencija za novinare: Alen ŠeranićFoto: RTRS

Šeranić je rekao da je u protekla 24 časa testirano 425 uzoraka, te da je prisustvo virusa potvrđeno kod 16 osoba. U pitanju je devet muškaraca i sedam žena.

– Šest osoba je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, a po jedna iz Kotor Varoša, Trebinja, Prijedora, Mrkonjić Grada, Srebrenice i Teslića – rekao je on.

Šeranić je rekao da je među zaraženima i jedan zdravstveni radnik kod kojeg je utvrđeno da je pozitivan u okviru testiranja medicinskog osoblja.

Ministar je naveo da su se oporavile ukupno 102 osobe.

Šeranić je rekao da je do sada urađeno 4.159 testiranja na virus korona. Naveo je da se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 6.616 osoba, te da je 15.574 lica izašlo iz nadzora.

Podsjetio je da je u Srpskoj još jedno lice preminulo od posljedica virusa korona, čime je broj smrtnih slučajeva dostigao 14. Šeranić je rekao da je u pitanju 62-godišnja žena koja je imala više hroničnih oboljenja, te da je virusom korona zaražena u Centru za srce u Tuzli.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!