Prijedor: Građani da od 21.00 čas uklone vozila i ostanu u kućama

387
Štab za vanredne situacije grada Prijedora pozvao je sugrađane da večeras od 21.00 čas uklone vozila sa javnih površina i ostanu u kućama jer tada počinje najopsežnija dezinfekcija na široj teritoriji grada.

Šef radne grupe za dezinfekciju Zlatko Ritan rekao je da će pet ekipa biti raspoređeno u gradskoj zoni, po tri ekipe u Omarskoj i Kozarcu i po jedna u Ljubiji i Brezičanima.

– Ovo će biti drugi put da prelazimo grad i ova velika naselja, samo će sada zbog angažmana većeg broja i ljudi i vozila biti tretirane još šire zone nego što je bio prvi obuhvat – rekao je Ritan Srni.

On je dodao da je večerašnja akcija rezultat uključivanja Udruženja voćara Prijedor i volontera Omladinskog savjeta grada Prijedora.

– Sada širimo obuhvat, pa na primjer, osim Omarske, radimo Bistricu, Lamovitu i okolna sela, dalje, pored Kozarca, radimo Trnopolje, Kozarušu i Kamičane. Druga sela i dijelovi teritorije koji danas nisu na rasporedu biće tretirani narednih dana i mještanima će to biti pravovremeno najavljeno – naglasio je Ritan.

Dezinfekcija javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza u skladu sa mjerama republičkih i gradskih štabova za vanredne situacije u Prijedoru se vrši od nedjelje, 15. marta.

Sjednica Štaba za vanredne situacije biće održana danas u podne.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!