Poziv za dostavljanje namirnica starijima i hroničnim bolesnicima

481

Štab za vanredne situacije grada Banjealuka raspisao je javni poziv za dostavljanja neophodnih životnih namirnica osobama treće životne dobi i hroničnim bolesnicima, na neprofitnoj osnovi.

Kako su naveli u Štabu, uslov je da je organizacija registrovana za prevoz ili dostavu, da ima kol centar i vozila za prevoz.

Cilj ove akcije je da potencijalno najugrožnije kategorije ostanu kod kuće, a da im namirnice, u roku od par sati od narudžbe, budu dostavljane u njihova domaćinstva.

Takođe, Štab je pozvao sve zajednice etažnih vlasnika na međusobnu solidarnost, odnosno da svojim komšijama, koji nemaju bliske srodnike, pomognu u pribavljanju lijekova i namirnica.

Centar za socijalni rad Banjaluka pozvao je građane i zajednice etažnih vlasnika da prijave komšije, koji, zbog starosti ili bolesti nisu u stanju da sebi pribave namirnice.

“Tržišnoj inspekciji naloženo da kontroliše cijene, u skladu sa republičkom odlukom o ograničavanju marži”, navodi se u saopštenju i dodaje da je Štab konstatovao da nema poremećaja u snabdijevanju trgovačkih lanaca.

Takođe, kako se navodi, zbog smanjenog broja putnika, dodatno je redukovan javni prevoz na gradskom i prigradskom području.

“Zbog raznolike prakse u vezi regulisanja radnih odnosa tokom aktuelne epidemiološke situacije, Štab poziva sve građane da podnesu prijave gradskoj Inspekciji rada kako bi se zaštitila njihova prava”, stoji u saopštenju Štaba.

Navodi se takođe da će od sutra, u sistemu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje radiće samo vrtić “Marija Mažar” (smještaj za djecu, za čije čuvanje ne postoji druga alternativa).

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!