Onlajn nastava u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo

442

U osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo u narednih 15 dana redovna nastava će biti zamijenjena onlajn, zbog virusa korona, saopštila je kantonalna Vlada na večerašnjoj vanrednoj sjednici.
Ministar obrazovanja u Kantonu Sarajevo Anis Krivić pojasnio je da će se u skladu sa donesenom odlukom nastava u osnovnim i srednjim školama od sutra do 25. marta održavati onlajn.

“Formirani su stručni timovi, a u narednim danima resorno ministarstvo će izdati preporuke svim školama o radu. Ova nastava će se tretirati kao redovna i neće biti nadoknade časova”, rekao je Krivić.

On je naveo da će produženi boravak u osnovnim školama nastaviti da se odvija, ali uz pojačane higijenske mjere, a sve vannastavne aktivnosti se obustavljaju, prenose federalni mediji.

Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo obezbijedilo je dodatna sredstva za nabavku sredstava za higijenu i dezinfekciju u svim školskim i predškolskim ustanovama.

Epidemiolog Aida Pilav rekla je da ove mjere preporučuju svjetski zdravstveni organi, te da su slijedili poteze vlasti u Republici Srpskoj.

Krizni štab Kantona Sarajevo naložio je i obustavljanje održavanja kulturnih i sportskih događaja u trajanju od 15 dana, kao i održavanja sportskih treninga za djecu i mlade.

U naredbi kantonalnog Kriznog štaba navedeno je da se do daljeg obustavljaju svi odlasci zdravstvenih radnika u inostranstvo na organizovane stručne i naučne skupove, kao i na turistička putovanja

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!