Dodatni kontejneri za prigradska naselja

410

Dio doniranih kontejnera iz danskog grada Odensea, njih 300, juče su raspoređeni u Kuljanima, u okviru akcije koja će ovih dana biti provođena u većini prigradskih naselja.

-Kontejneri za prikupljanje komunalnog otpada juče su raspoređeni u naselju Kuljani, a slijedi postavljanje u Motikama, Mađiru, Česmi i drugim prigradskim naseljima, u skladu sa iskazanim potrebama – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Uz ovih 300 doniranih kontejnera, koji će u znatnoj mjeri popraviti stanje na terenu, Grad je pokrenuo nabavku još 300 novih čime će se uspješno odgovoriti na zahtjeve građana.

Bilčar je, ovom prilikom, pozvao sugrađane da se uključe u proljećnu akciju čišćenja i uređenja grada, koja počinje u ponedjeljak, 16. marta.

– Tokom ove akcije mogu jednostavno da se riješe krupnog otpada, izuzev građevinskog, i to potpuno besplatno. Važno je da se odazovu i da iskoriste ovu priliku i urede svoja dvorišta, ali i da kasnije ne moraju plaćati odvoz tog otpada – rekao je on.

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada biće sprovedena u periodu od 16. marta do 5. aprila ove godine. Odvijaće se prema utvrđenom planu, u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica i sa izvođačima radova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!