Ada: Postavljaju semafor radi bolje bezbjednosti pješaka

390

U naselju Ada, na ukrštanju Bulevara Stepe Stepanovića i Ulice palih boraca, danas su počeli radovi na instalaciji semafora na ovoj frekventnoj raskrsnici, uz izmještanje autobuskog stajališta i povezivanje trotoara.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu lokaciju, rekao je da se na ovaj način rješava jedan od višegodišnjih problema mještana Ade. On je precizirao da se, uvođenjem semafora na ovoj lokaciji, namjerava poboljšati bezbjednost građana, pogotovo onih koji žive u tzv.boračkim zgradama.

  • Dugo vremena građani traže rješavanje problema na ovoj raskrsnici, prije svega iz razloga bezbjednosti. Kokkretnije, saobraćajnica koja izlazi na magistralni put dobija semafor i pješački prelaz, a pored toga biće izmješteno autobusko stajalište na drugu stranu ulice te trotoarima povezan susjedni put – istakao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, izjavio je da bi, semforizacijom ove raskrsnice, trebalo da se poveća bezbjednost građana prilikom prelaska magistralnog puta.

  • Ipak, pratićemo situaciju i eventualno pomjerati cikluse zelenog svjetla ukoliko bude trebalo, da ne bi došlo do zagušenja saobraćaja na magistralnom putu – zaključio je Sandić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!