BORBA SA TEŠKOM BOLEŠĆU Pozovite 1412 i pomozite malom Sergeju Todoroviću iz Banjaluke

1673

Sedmogodišnjem Sergeju Todoroviću iz Banjaluke, koji boluje od cerebralne paralize potrebna je pomoć dobrih ljudi kako bi nastavio sa fizikalnom tеrapijom, ali i nabavio neophodnu oprеmu.

Oni koji žele pomoći Sergeju, mogu to uraditi pozivom na Mtel humanitarni broj 1412, koji će biti otvoren do kraja februara.

Rođen prijevremeno

– Sergej je rođen prijevremeno i imao je krvarenje na mozgu što je dovelo do problema sa motorikom – kaže Sergejev otac Igor.

 

 

 

Dodaje da za dječakove terapije i opremu svake godine imaju trošak od oko 50.000 evra.

Sa tri mjeseca prva terapija

– Sergej je počeo terapiju kad je imao tri mjeseca i od tada je svake godine imao dvije intenzivne terapije. Sergej je 2017. godine imao operaciju u Dječijoj bolnici Sv. Luis. Ova operacija je liječila spastičnost u Sergejevim nogama i uspio je da napravi neke male korake kao rezultat – rekao je dječakov otac Igor.

Naglašava da bi Sergej održao napredak, potrebne su mu kontinuirane fizikalne i intenzivne terapije nekoliko puta godišnje, kao i druga oprema za terapije i svakodnevni život.

– Dječaku su potrebne najmanje dvije do tri intenzivne terapije godišnje, što uključuje dva do četiri sata terapije svakog dana četiri nedjelje. Sergej još uvijek raste, svake godine mu trebaju nove ortoze i nova oprema za vježbe i pokret kao što su njegov šetač i kolica – zaključuje Igor.

(Banjaluka.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!