„Krajiška kuća“ otvara vrata na Dan grada

484

„Krajiška kuća“, prva prodavnica domaćih poljoprivrednih proizvoda sa područja Banje Luke i Krajine, biće otvorena za Dan grada – 22. aprila. Kako je najavio Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u „Krajiškoj kući“ svoje mjesto će naći oko 300 autohtonih domaćih proizvoda.

  • Cilj je da podignemo svijest našeg stanovništva o značaju domaće poljoprivredne proizvodnje, jer je sigurno da naši proizvođači mogu da ponude kvalitetne i zdrave poljoprivrdne proizvode. Na policama „Krajiške kuće“ kupci će moći da nađu suhomesnate proizvode, sireve, med, čajeve, sokove, džemove, vina, rakije te veliki izbor kozmetičkih proizvoda kao što su melemi, eterična ulja, biljne kapi i slično – rekao je Ilić.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović, podsjetio je da je Skupština grada ranije jednoglasno usvojila projekat „Krajiške kuće“ kao novu priliku za razvoj domaće proiozvodnje.

  • Uz podršku poljoprivrednicima u smislu subvencija, radimo i na sprovođenju vrlo ozbiljnih projekata koji bi našim poljoprivrednicima trerbalo da omoguće dalji razvoj. U „Krajiškoj kući“ će svoje proizvodi moći da izlože proizvođači koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Vjerujemo da će ova roba naći svoje kupce među Banjalučanima, ali i među turistima koji posjećuju naš grad – istakao je Komljenović.

Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović, kazao je da agencija podržava Centar za razvoj i unapređenje sela u brojnim projektima koje zajednički sprovode, pa tako i u projektu „Krajiške kuće“.

  • Naše poljoprivredne proizvođače podržavamo na više načina – od izrade biznis planova, preko brendiranja do priprema za učešće u projektima koje finansiraju međunarodne institucije – izjavio je Milanović.

„Krajiška kuća“ će se nalaziti u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, u tzv. okrugloj prodavnici, na prostoru između gradske tržnice i Ferhadije

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!