Obuka za 100 mladih koji žele da osnuju informatičku firmu

408

Stotinu mladih ljudi sa područja Banje Luke uskoro će dobiti priliku da osnovuju sopstveno informatičko preduzeće, u okviru velikog projekta vrijednog 418.000 KM.

Ovim projektom rukovodi Gradska razvojna agencija, u nastojanju da se pruži podrška za pokretanje novih firmi za osobe mlađe od 35 godina u oblasti informacionih tehnologija (oblasti digitalizacije, kreativnih industrija i digitalnog marketinga).

  • U narednih 18 mjeseci ovaj projekat će, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada (MOR), obuhvatiti 100 mladih ljudi. Pored toga, u okviru mentorske podrške i obuke, dobiće pomoć u razvoju svoje poslovne ideje, kao i besplatan prostor u Inovacionom centru Banja Luka (ICBL) za prvu godinu rada – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Iz ove agencije dodaju da će javni poziv za ovaj projekat biti objavljen u narednih 15 dana.

Partneri Gradska razvojne agencije u sprovođenju projekta su Grad Banja Luka, Zavod za zapošljavanje RS – Filijala Banja Luka, Elektrotehnički fakultet, zatim firme „Blok projekt”, „Ad lab“ „Medija lab” i „Telegrup“, udruženje „Bit alijansa“, te Klub poslovnih žena Republike Srpske i ICBL.

Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Banja Luka je jedno od pet partnerstava kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!