Radoslav Tadić izlaže u Kamenoj kući na Kastelu

594

Izložba “Instaliranje spokoja” akademskog slikara Radoslava Tadića biće otvorena večeras sa početkom u 19 časova u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

“Posmatrajući slikarski opus Radoslava Tadića možemo da pratimo pojavu i razvoj ideja apstraktnog slikarstva, odnosno apstraktnog ekspresionizma od Drugog svjetskog rata do danas, sublimiranih u radu jednog umjetnika.

Hronološko sagledavanje Tadićevog rada otkriva elemente koji podržavaju ovu pretpostavku, jer se umjetnik, svjesno ili nesvjesno, na svom razvojnom putu bavi istom ili sličnom problematikom slike kojom su se bavili njegovi prethodnici i uzori”, zapisao je o izložbi Mladen Banjac, kustos izložbe.

On naglašava da za umjetnika “Instaliranje spokoja” ima i snažno emocionalno značenje, zbog čega se i okreće vedrijim tonovima, slavi život i stvaranje, te unosi jaku intimističku atmosferu. “Radoslav Tadić ostaje vjeran svom instinktu, prenosi lična iskustva, osjećanja i stvaralački nagon i vodi posmatrača kroz gotovo filmski režirane kadrove svojih emocija”, zaključuje Banjac.

Radoslav Tadić rođen je 24. septembra 1982. godine u Bihaću. Odrastao je u Drvaru. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti Unirveziteta u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Doktorand je na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta umjetnosti u Beogradu. Izlagao je dvadeset jedan put samostalno i preko šezdeset puta kolektivno na izložbama od lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!