Pobijeni šipovi za vijadukt na “Paraleli”

389

-Zbog konfiguracije terena gradi se vijadukt u dužini od 80 metara koji se završava na nekadašnjem “Voćnjaku” odakle se spaja sa budućom saobraćajnicom prema Laušu- kaže načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić i dodaje da se trenutno priprema postavljanje naglavnih greda za vijadukt.

I na drugoj strani jednog od najvećih gradilišta u gradu, nastavljeni su i radovi na proširenju Ulice Vida Simurdžića. Ova ulica će predstavljati spoj nove saobraćajnice na Laušu zbog čega je neophodno proširiti od Sanske ulice pa sve do “Voćnjaka”.

U okviru ovih radova, već su izgrađeni potporni zidovi, na lokaciji u blizini pravoslavne crkve na Laušu kako bi se ulica proširila i izgradile obostrane pješačke staze, kanalizacija i vodovod.

Izgradnja „Paralele“ je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu, vrijedan 2,7 miliona maraka. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Paprikovca i Lauša, od crkve preko „Voćnjaka“ pa do Ulice Jovana Raškovića gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banja Luka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!