Azil za napuštene pse uskoro seli na Manjaču

509

Gradski azil za napuštene pse biće uskoro izmješten sa sadašnje, neuslovne lokacije u Ramićima na lokalitet Razvojno-edukativnog centra „Manjača“.

Po završetku javne nabavke za izvođača radova, koja je u toku, azil će biti izmješten na Manjaču gdje postoje svi uslovi propisani zakonskim odredbama, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove koje, zajedno sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela, vodi ovaj projekat.

  • Kroz prvu fazu izgradnje predviđeno je da se objekat opremi svom potrebnom infrastrukturom koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio. Azil će se prostirati na ukupnoj površini od 20.000 kvadratnih metara, a vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 111.000 KM – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

U prvoj fazi predviđeno je postavljanje ograde sa ulaznim kapijama, te dovođenje u funkciju jednog objekta koji bi služio za smještaj pasa. U sljedećoj fazi izgradnje, biće saniran još jedan objekat. Ovaj objekat služiće kao za skladištenje hrane, ali i za karantin, gdje će psi biti pregledani prije smještanja. Unutar objekta predviđeno je smještanje pasa u boksove kako bi se razvrstali po pasminama i veličinama.

U nadležnom odjeljenju ističu da je sadašnji azil u Ramićima svojevremeno izgrađen kao privremeno rješenje za smještanje napušenih životinja.

  • Sadašnji azil je smješten u blizini deponije u Ramićima i ne zadovoljava potrebe grada za smeštaj napuštenih životinja. Trenutno, azil brine o oko 150 pasa. Povrh svega, postojeći azil postao je smetnja daljim radovima na sanaciji i proširenju deponije, tako da je bilo neophiodno da se izmjesti na drugu lokaciju – navode iz Odjeljenja za komunalne poslove.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!