Milion KM za nova radna mjesta

457

Grad Banja Luka u narednoj godini izdvojiće 950.000 KM kako bi pomogao lokalnim privrednicima da nabave nedostajuće mašine i povećaju proizvodnju. Dio sredstava biće usmjeren i za samozapošljavanje sugrađana.

Neće izostati ni podrška srednjim stručnim školama za opremanje kabineta za izvođenje praktične nastave.

-Budžetom za 2020. godine predviđeno je i 140.000 KM koji će biti usmjereni isključivo za opremenje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola, kako bi učenici, poslije školovanja, izašli što spremniji na tržište rada – kazao je načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović.

On je naglasio da je ove godine Grad pomogao 40 preduzetnika za nabavku osnovnih sredstava.

Grad sufinansira 30 odsto od vrijednosti osnovnih sredstava ili najviše 20.000 KM po preduzeću. Nabavka osnovnih sredstava se sprovodi na način da preduzeće prvo nabavi osnovno sredstvo, a Grad potom isplaćuje svoj dio za sufinansiranje.

Istovremeno, novčanu podršku od 3.000 do 7.000 KM je dobilo i 65 nezaposlenih Banjalučana kako bi sami zasnovali svoj biznis.

Sedam banjalučkih škola dobilo je sredstva za opremanje kabineta za praktičnu nastavu u okviru jedinstvenog programa, uvedenog prošle godine na inicijativu poslovne zajednice.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!