Balet na ledu “Labudovo jezero” večeras u Banjaluci

698

Najpoznatija baletska predstava na svijetu “Labudovo jezero” Petra Iljiča Čajkovskog održaće se večeras u Banjaluci u izvedbi ansambla Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga  u Sportskoj dvorani “Borik”.

Uz  Beograd, Banjaluka će biti jedini grad u regionu koji će i ove godine imati privilegiju da uživa u ovom baletskom spektaklu na ledu.

“Zahvaljujući izuzetnom prijemu naših banjalučkih domaćina, sjajnoj organizaciji i mnogobrojnim ljubiteljima  baleta na ledu koji izvodimo, Banjaluka se izborila za status  omiljenog grada na našoj evropskoj turneji. Zaista se radujemo ponovnom susretu sa ovdašnjom publikom”, izjavila je solistkinja baleta Vera Osipenko.

Ruski državni balet na ledu iz Sankt Peterburga je jedan od bisera Rusije, osnovan 1967. godine. Kombinacijom umjetničkog klizanja i elemenata klasičnog baleta, osvaja publiku širom svijeta. Održali su preko 9000 nastupa u rasprodatim dvoranama na najprestižnijim pozornicama svijeta – londonski Royal Albert Hall, Sadler u  Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape.

Svaku predstavu ovog jedinstvenog umjetničkog performansa na ledu prate raskošna scenografija i veliki broj originalnih kostima, uz svjetlosne efekte i kvalitetan zvuk.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ispred RK “Boska” i na blagajni SD “Borik”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!